Achter de schermenKort nieuws

Zo ervaar je het teruggekeerd PotterDome

Hoppa! Daar zijn we weer. 

In 2013 blies men het kaarsje uit, maar anno 2020 zijn we terug.  Niet langer op potterdome.com, maar op potterdome.eu. En onze socials zijn te herkennen aan ‘potterdomeofficial’ en op Twitter aan ‘potterdomeofcl’. De Wereld van De Jongen Die Bleef Leven is met Fantastic Beasts actiever dan ooit. En deze plek was té mooi om offline te houden. PotterDome is terug. Maar wel anders dan je gewend was.

Afscheid

Wie ons nog uit het verleden kent, weet dat PotterDome een ‘veelkoppig monster’ was. 

Niet zozeer vanwege de variatie, maar wel vanwege de willekeur aan namen als PotterPedia, PotterKiekjes en Potterfics. Hebben we afscheid van genomen, maakt het voor jou een stuk makkelijker. We nemen ook afscheid van de sierletters die de vele logo’s in eerdere ‘era’s’ kenden, we nemen afscheid van websites met headers én we nemen definitief afscheid van phpBB en de spaghetti aan online applicaties die er nog bij gezet werden (met name na 2008). We gaan terug van een stuk of wat systemen naar één ’tailormade’ platform. Weten jij en onze Eindbaas tenminste ook zeker dat jouw gegevens veilig zijn.

Zo werkt PotterDome nu

PotterDome anno nu neemt je mee in de magische wereld van Potter, Scalamander en de rest, maar op een veel gemakkelijkere manier. We hebben alles onderverdeeld onder drie knoppen.

  • Ontdek
    De plek waar je heel wat informatie over Harry Potter, Newt Scamander en Nicolas Flamel kan vinden. Je vind er ook een handige zoekbalk, waarmee je kunt zoeken. Ook werkt PotterDome aan ‘het verhaal van Harry’s online wereld’.
  • De Lekke Ketel
    Onze community mét magisch paspoort. Met dat paspoort kun je als lid heel veel meer. Zo kun je discussiëren aan De Stamtafel, ons forum, kun je je favoriete pagina’s en artikelen opslaan én heb je toegang tot ons experimentele gedeelte, de Quests. 
  • Ochtendprofeet
    Nieuws is altijd een belangrijke waarde geweest, maar we pakken het wel anders aan. In plaats van de media af te struinen, maken we zelf nieuws. We ontrafelen theorieën en brengen luchtigere artikelen, bijvoorbeeld een ‘Top 3 meest ontroerende momenten uit Fantastic Beasts’.

Nog volop in opbouw

Als je op diverse plekken gaat kijken, zie je dat het nogal ‘leeg’ is. 

De reden daarvoor is simpel: PotterDome is nog volop in opbouw. Maar we hebben ervoor gekozen om de opbouw te doen ‘als de winkel open is’. Zodat ook de ‘oude garde’ ons makkelijker weet te vinden (en misschien een handje toesteekt).

De redactie van PotterDome – 3.0 – wenst je veel plezier.

Tips zijn altijd welkom.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Opinie: ‘Magie zou moeten verbinden, niet polariseren’

Ik houd mijn hart vast voor een eventuele verfilming van The Cursed...

Het jaar in beeld: Kort uit de franchise

Voor Warner Bros was 2022 mogelijk niet zo’n goed jaar. Immers, de...

UPDATE: Kings Cross forum weer volledig bereikbaar

Momenteel is King's Cross forum minder bereikbaar door upgraden van de software,...

Achter de schermen: Waarom de cadeaugids van Wizarding World de kolommen (nog) niet heeft gehaald

Het officiële kanaal van de Harry Potter Franchise – Wizarding World –...