Hogwarts LegacyKort nieuws

‘Hogwarts Legacy wordt inclusieve game’

Wie dat wil, kan in de aankomende game rond Harry Potter Hogwarts Legacy een transgender personage ontwikkelen, zo meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bij het spel betrokken zijn. Een mooie move in het makers proces rond het spel.

Tijdens het starten van de game kunnen spelers een karakter met een mannelijke of vrouwelijke stem aanmaken, waarna het niet uitmaakt hoe de rest van de persoon eruit ziet. Daarna kan er gekozen worden of men een heks of tovenaar wil worden. Die keuze bepaalt op welke slaapzaal de persoon geplaatst wordt en hoe ze aangesproken worden.

Zo inclusief mogelijk

Tegenwoordig zijn deze opties trouwens niet heel ongebruikelijk, maar een interessante én mooie zet in het spel rond ‘De Wereld van de Jongen Die Bleef Leven’ is het wel. De makers van Hogwarts Legacy kozen voor een zo inclusief mogelijke game, mede doordat enkele mensen die eraan werkten, van streek raakten door de uitspraken van Rowling, zo meldt Bloomberg.

Als antwoord daarop wilden sommige leden van het ontwikkelingsteam de game zo inclusief mogelijk maken. Zo werd onder meer aangedrongen op aanpassingen van de personages.

Open wereld game

Zoals bekend is Hogwarts Legacy is een open wereld game met rollenspel elementen die zich afspeelt in de wereld van het personage Harry Potter en wordt verwacht in 2022. Hij is te spelen op de pc, de PlayStation 4 en 5, en de Xbox One en Series X. Eerder schreef PotterDome er al dit artikel over.

Related Articles

Gameplay én releasedatum: Hogwarts Legacy verschijnt op 10 februari 2023

En we hebben nieuws rond Hogwarts Legacy! Ontwikkelaar Avalanche en Warner Bros...

Alles over Hogwarts Legacy

Het moest de game van 2021 worden, maar onlangs moesten we al...

Draco Malfoy laat huiself per ongeluk achter in koets: bekeurd en een uur zelf opgesloten zitten

Het moet een vreemd weerzien geweest zijn. De reeds als schouwer werkende...

‘Hogwarts moet bezems vervangen vanwege CO2-uitstoot’

Schoolhoofd McGonagall is razend op het Ministerie van Toverkunst. Een hoge ambtenaar...