Kort nieuws

Opgelet: Harry Potter-reünie voorlopig niet te zien in Nederland

Nou, dat is niet lekker binnenkomen na een avondje (corona proof) Oud en Nieuw vieren: we mogen meteen al de pennen in azijn dopen. De groots aangekondigde Harry Potter-reünie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts blijkt niet te zien in ons kikkerlandje, zo valt te zien op Wizarding World. Reden? HBO Max is nog niet beschikbaar in de polder. 

Niemand is vanzelfsprekend bereikbaar op de eerste dag van 2022, maar PotterDome-eindbaas Chris de Boer laat weten ‘op zijn zachtst gezegd verbaasd te zijn’.

Gemiste kans

‘Warner Bros. zou moeten weten dat Nederland heel wat liefhebbers rond het Universum van de Jongen Die Bleef Leven kent, getuige onder meer de geschiedenis aan websites en andere particuliere initiatieven’. Hij noemt het ontbreken van Nederland ‘echt een gemiste kans’.

Of RTL/Talpa in het gat springt en Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts programmeert op één van haar lineaire zenders óf Videoland is op het moment van schrijven niet bekend. Op Netflix lijkt de special voorlopig in ieder geval niet te verschijnen. 

Waar blijft HBO Max?

Ondertussen roeren andere media zich ook in de vraag ‘waar HBO Max blijft’. Zo schrijft Omar Larabi van BNNVARA-medium Delagarde dat één van de belangrijkste vragen in streamingland misschien momenteel wel is: ‘wanneer zal HBO Max in Nederland verschijnen?’ Een duidelijke datum waarop Warner Bros. de streamingsdienst voor Nederland beschikbaar maakt, is er op dit moment nog niet’. 

En bedankt hé!

In ieder geval lijkt Nederland blij gemaakt te zijn met een dooie mus. Maar Belgische liefhebbers (en Nederlanders woonachtig in België) kunnen de reünie in ieder geval wél bekijken, namelijk via Streamz.be. Wij hadden ons in ieder geval een leuker begin van 2022 kunnen voorstellen.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Het jaar in beeld: Kort uit de franchise

Voor Warner Bros was 2022 mogelijk niet zo’n goed jaar. Immers, de...

Draco Malfoy laat huiself per ongeluk achter in koets: bekeurd en een uur zelf opgesloten zitten

Het moet een vreemd weerzien geweest zijn. De reeds als schouwer werkende...

‘Hogwarts moet bezems vervangen vanwege CO2-uitstoot’

Schoolhoofd McGonagall is razend op het Ministerie van Toverkunst. Een hoge ambtenaar...

PotterDome recenseert: ‘HBO Max gaat compleet streamingslandschap veranderen’

Het is zover! HBO Max is eindelijk in Nederland beschikbaar. Goed nieuws...