Keuze van de redactieKort nieuwsMagische Omroep

Hoofdrolspeler Cursed Child ontslagen: wie is James Snyder?

Een #MeToo-affaire overschaduwt inmiddels de Harry Potter-musical ‘Harry Potter and the Cursed Child’, waar hoofdrolspeler James Snyder per direct de deur is gewezen, na klachten van zijn tegenspeelster die de rol van Ginny Weasley vertolkt. Wie is deze acteur?

De Amerikaanse zanger en acteur James Randall Snyder (1981) studeerde af aan de Christian Brothers High School in Sacramento, Californië en behaalde zijn Bachelor of Fine Arts aan de USC School of Dramatic Arts in Los Angeles, waar hij lid was van de SoCal VoCals, de a capella-premièregroep van het USC.

Series over criminaliteit

Opvallend is dat Snyder vooral opduikt in series rond criminaliteit. Van de televisie zouden we hem bijvoorbeeld kunnen kennen uit de televisieserie ‘Crime Scene Investigations’, alwaar hij de rol van Hunter Ahearn vervulde in de aflevering ‘Man Up’. 

Snyder werkte daarnaast nog mee aan een televisieserie – gebaseerd op een boekenreeks van schrijfster Tess GerritsenRizzoli & Isles. Die serie gaat over twee vriendinnen Jane Rizzoli, een detective, en Maura Isles, een medisch onderzoeker die te maken met de meest beruchte criminelen van Boston. In Nederland zond NET5 de serie uit.

YouTube kijkende Potter-liefhebbers, hebben hem trouwens misschien wel gezien in de serie ‘Magic to Do’, waar een blik achter de schermen van de musical wordt gegeven.

Producenten: ‘veiligheid voorop’

Thans speelde hij dus in de musicalversie van Harry Potter – The Cursed Child. Zijn tegenspeelster – Diana Devis – is de melder van het wangedrag waarom hij ontslagen is.
Wat dat gedrag precies is geweest wordt niet duidelijk gemaakt, maar de producenten hebben een statement uitgebracht waarin ze de veiligheid als belangrijkste punt willen benadrukken.

‘Wij blijven er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het extreem getalenteerde team dat deze productie tot leven brengt zich veilig, gesterkt en volledig gesteund voelt’, zo schrijft de producent in deze verklaring.

Het is afwachten wat er verder gaat gebeuren.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Daniel Radcliffe wordt vader

Wie zet de beschuit met muisjes alvast klaar? Daniel Radcliffe, de acteur...

Het jaar in beeld: Kort uit de franchise

Voor Warner Bros was 2022 mogelijk niet zo’n goed jaar. Immers, de...

Tijd om te bingewatchen! Harry Potter (weer) te zien op NET5

Ome John (de Mol, red.) heeft mogelijk een magiër nodig om de...

Draco Malfoy laat huiself per ongeluk achter in koets: bekeurd en een uur zelf opgesloten zitten

Het moet een vreemd weerzien geweest zijn. De reeds als schouwer werkende...