From the StationKings JuiceKort nieuws

‘Hogwarts moet bezems vervangen vanwege CO2-uitstoot’

Schoolhoofd McGonagall is razend op het Ministerie van Toverkunst. Een hoge ambtenaar heeft haar laten weten dat alle bezems op Hogwarts vervangen moeten worden door een exemplaar dat geen co2 uitstoot.

Volgens de hoge ambtenaar, de heer D. Oortrapper, had zijn Ministerie van het Europees Ministerie van Toverkunst begrepen dat de Nimbus-exemplaren, die stammen uit 1990, een bepaalde stof laat ontsnappen. Dat wordt overigens bestreden door fabrikant Nimbus, die zich afvraagt waar Oortrapper ‘deze kolder vandaan tovert’.

Maar ook McGonagall is ‘op zijn zachtst gezegd not amused’.

‘Al in 1990 hebben we gekozen voor de milieuvriendelijke bezems’, aldus het schoolhoofd, ‘welke de leerlingen zelf aanschaffen via Diagon Alley. Moeten alle leerlingen nu opnieuw een bezem op eigen kosten bestellen? Denkt die ambtenaar dat het geld ze op de rug groeit!?’

Minister Hermione Granger heeft de zaak in onderzoek.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

RPG-game Kings Cross voortaan ook te bereiken via kingscrossrpg.nl

Kings Cross, de RPG van PotterDome waarin je je in een nog...

Draco Malfoy laat huiself per ongeluk achter in koets: bekeurd en een uur zelf opgesloten zitten

Het moet een vreemd weerzien geweest zijn. De reeds als schouwer werkende...

PotterDome recenseert: ‘HBO Max gaat compleet streamingslandschap veranderen’

Het is zover! HBO Max is eindelijk in Nederland beschikbaar. Goed nieuws...

Kort Gekibbel over Fantastic Beasts 3 en Hogwarts Legacy

Dit nieuws haalde de kolommen bij PotterDome nét niet voor een wat...