Achter de schermen

Vernieuwd PotterDome sneller én gemakkelijker in gebruik

PotterDome doet aan haar grootste Transfiguratie ooit. Jawel, na lange tijd maakt de oude site plaats voor PotterDome 4.0. Gemakkelijker in gebruik en met een snellere laadtijd. Ander belangrijk punt? PotterDome heeft weer focus.

PotterDome 3.0 groeide op een gegeven moment “uit zijn voegen”. Er kwam steeds meer bij en het plafond kwam op een gegeven moment in zicht. Bovendien was het op de oude site veel “klikwerk”, doordat je eerst naar een tabblad moest, vervolgens daar nog door verschillende knoppen heen moest worstelen om zo toch ergens te komen. Totale tijd kwijt? De drie seconden regel werd ruimschoots overschreden. Om over het extra werk voor ons, redactie, maar te zwijgen.

Nieuwe indeling

Dat hebben we nu allemaal opgelost. 

Voortaan tref je in het hoofdmenu meteen al alle rubrieken aan met alle artikelen, informatie en andere content die je zoekt. Wanneer je op één van de tabbladen klikt, zie je vervolgens de laatst toegevoegde artikelen. Voor jou en voor ons gemakkelijker. De vernieuwde tabbladen nog even op een rijtje:

 • Ontdek
  Onder dit tabblad tref je nieuws en achtergronden rond de boeken, films, games en zo meer. Ook terug is PotterPedia, waar we de grootste Nederlandstalige encyclopedie rond De Jongen Die Bleef Leven willen bouwen. Bouw jij mee?
 • Beleef
  Hoe ervaren anderen Harry Potter? En welke inspiratie brengt Harry Potter fans zoals jij, voor bijvoorbeeld recepten? Onder ‘Beleef’ tekenen we alles uit ‘de scene’ op, van een diepgaand interview onder ‘Ik en Harry Potter’ tot evenementen in de Tijdverdrijver.
 • Kijk & Luister
  De makers van de films zijn niet de enigen die wat met het gedachtegoed van JK Rowling kunnen, meerdere liefhebbers hebben ook al hun eigen ‘fan made producties’ gemaakt. Ook vindt je de podcast PD Today hier terug, welke vanaf 12 december elke laatste zondag van de maand te horen is. Je ziet hier ook dat PotterDome soms een uitstapje maakt…
 • Do it yourself
  In deze rubriek draait het om jou! Heb je bijvoorbeeld een leuk recept voor Hogwarts Kitchen? Of ben jij die ene schrijver die een prachtige fan made story kan maken? Onder ‘Do it yourself’ draait het hierom. 

Onderaan de site en in het menu vind je bovendien links naar Kings Cross, dé rpg en community van PotterDome. De redactie hoort het graag als je tips en ideeën hebt!

Veel lees, kijk en doe plezier!

Oh ja, wist je dat je rechtsboven een knop vindt waar je PotterDome in Light of Dark modus kunt zetten?

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Opinie: ‘Magie zou moeten verbinden, niet polariseren’

Ik houd mijn hart vast voor een eventuele verfilming van The Cursed...

UPDATE: Kings Cross forum weer volledig bereikbaar

Momenteel is King's Cross forum minder bereikbaar door upgraden van de software,...

Achter de schermen: Waarom de cadeaugids van Wizarding World de kolommen (nog) niet heeft gehaald

Het officiële kanaal van de Harry Potter Franchise – Wizarding World –...

Achter de schermen: over Pottergeneraties en goedkoop scoren

Worstelingen rond de bijdrage die PotterDome aan het grote geheel moet leveren....