Fantastic BeastsToekomst van de franchise

Acteur over vervolg Fantastic Beasts: ‘geen plannen voor nieuwe films’

De reeks zou eigenlijk uit maar liefst vijf delen bestaan. But ‘hold your horses’  – er zijn voorlopig geen plannen voor een vervolg op de Fantastic Beasts-reeks, meldt hoofdrolspeler Eddie Redmayne aan muziekblad NMNE. Een terugblik op de tijd waarin Fantastic Beasts tot stand kwam. De cijfers én de omstandigheden.

De tegenvallende opbrengst kan goed het fatale besluit zijn geweest dat het voor de Harry Potter-spin-off blijft bij een trilogie. Want hoewel de eerste film – Fantastic Beasts and Where to Find Them – in 2016 nog een wereldwijde hit was met een opbrengst van meer dan 810 miljoen dollar, bleven nakomelingen The Crimes of Grindelwald (2018) en The Secrets of Dumbledore (2022) ‘slechts’ steken op een slordige 650 miljoen dollar en 406 miljoen dollar. Geen cijfers om over naar huis te schrijven, dus.

Controverses

Maar de films verschenen ook in een tijd dat #MeToo onder meer opkwam. En dat zorgde voor ophef na ophef: zo had de filmreeks ook te maken met controverse rond een paar castleden,  kwam schrijver J.K. Rowling onder vuur te liggen vanwege transfobe uitspraken en werd acteur Ezra Miller beschuldigd van misbruik en inbraak. Bij dat rijtje mocht Johnny Depp zich als gevolg van een verloren smaadzaak ook voegen. Depp speelde in de eerste twee films de rol van slechterik Grindelwald en werd in het derde deel vervangen door Mads Mikkelsen. Kortom, de ‘randvoorwaarden’ waren ‘nou ook niet je van het’ ‘om eens lekker van de magie te kunnen genieten’.

Redmayne houdt voor zichzelf de deur in ieder geval open: ‘Ik ben dol op Newt. Dus mocht het zo zijn, dan zou ik dat heel leuk vinden’. Mochten er toch nieuwe films komen dan kruipt de acteur dus zo weer in de huid van tovenaar en dierenvriend Newt Scamander. 

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

‘Harry Potter and the Cursed Child mogelijk toch verfilmd’

De plannen lagen er al, maar bioscoop adaptie lijkt dichterbij te komen....

Fantastic Beasts gecanceld, HBO wil nieuwe content: ‘Warner Bros zit met Potter in het haar’

Eigenlijk zagen we dit allemaal wel aankomen. Nooit zullen we weten hoe...

Potter-fans boos om plotgat rond McGonagall

Een plotgat zorgt ervoor dat fans van De Jongen Die Bleef Leven...

Slaagt David Yates erin Fantastic Beasts weer op koers te krijgen?

Eerder deze week ging Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in première...