Achter de schermen

Opinie: ‘Magie zou moeten verbinden, niet polariseren’

Ik houd mijn hart vast voor een eventuele verfilming van The Cursed Child. De Potter franchise is inmiddels dusdanig in opspraak geraakt dat iedereen tegenwoordig overal zijn plasje over doet en dat alleen maar omdat sommigen moeite hebben met onderscheid te maken tussen het gedachtegoed en de persoon. Of omdat ze gewoon de toetsenbordmoraalridder van de dag willen zijn. Naast J.K. Rowling kan inmiddels ook Roald Dahl erover meepraten. Ongestoord genieten is er niet meer bij.

Het is 2001 wanneer ik dankzij mijn voormalig docent F.v.d.D. kennismaak met het fenomeen Potter. Gegrepen was ik – enerzijds door het verhaal maar ook door de spanningsopbouw. Inmiddels interesseert vooral de wereld eromheen me het meest – de Pottergeneratie met haar hebben en houwen.

Er is één gemene deler die we allemaal hebben. We vielen voor magie: de magie die Potter met zich meebracht. We leefden mee met de momenten dat Harry door de Duffelings werd gekleineerd. Toen Ron en Hermelien hem onder de onzichtbaarheidsmantel aantroffen, totaal ontredderd – zie de derde film. Om te besluiten met de Patronus van Severus Snape, die altijd van diens moeder is blijven houden en – zo blijkt achteraf – ook een zwak had voor De Jongen Die Bleef Leven. 

Zoals de Power Rangers hun Safehaven hebben (lees de Comics van BOOM! Studio’s er maar op na) -zou magie een plek moeten zijn die verbindt, niet polariseert. Door iemands daden en uitspraken los te zien van het moois deze of gene heeft gemaakt, zetten we een eerste stap. Pakken we samen de handschoen op?

Chris de Boer is founder en hoofdredacteur van PotterDome. Hij is tevens verkiesbaar voor de Waterschapsverkiezingen in Limburg en houdt er een geheel eigen verhaal op na. 

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

UPDATE: Kings Cross forum weer volledig bereikbaar

Momenteel is King's Cross forum minder bereikbaar door upgraden van de software,...

Achter de schermen: Waarom de cadeaugids van Wizarding World de kolommen (nog) niet heeft gehaald

Het officiële kanaal van de Harry Potter Franchise – Wizarding World –...

Achter de schermen: over Pottergeneraties en goedkoop scoren

Worstelingen rond de bijdrage die PotterDome aan het grote geheel moet leveren....

Vernieuwd PotterDome sneller én gemakkelijker in gebruik

PotterDome doet aan haar grootste Transfiguratie ooit. Jawel, na lange tijd maakt...