Over the hedgeWarner Bros

Controverse: Omroep MAX boos om komst Warner Bros’ MAX

Jan Slagter – wie kent ‘m nou niet? In Nederland is hij degene die de senioren een stem gaf, via Omroep MAX. Niet heel verwonderlijk dat bij Slagter (en de rest van de publieke zender) het stoom uit de oren kwam, toen Warner Bros. bekendmaakte dat de opvolger van HBO Max … MAX heet én naar Nederland komt. 

In het RTL-programma BEAU laat Slagter weten met advocaten en juristen in gesprek te zijn om te kijken wat hij tegen de komst van MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. Discovery, kan doen. Voor de goede orde – MAX moet de opvolger worden van eerdergenoemd HBO Max en Discovery+ – beiden eigendom van producent Warner. 

Slagter: “Wij hebben ons merk gedeponeerd bij een merkenbureau, al sinds de oprichting van MAX. En we zijn nu met advocaten en juristen aan het kijken wat we er tegen kunnen doen. Dat is de enige manier.”

De streamingsdienst zal er hoe dan ook komen, maar de merknaam kan nog een interessant staartje krijgen. Op het moment van schrijven is niet bekend of er in andere landen omroepen zijn met de naam ‘MAX’ die ook stappen ondernemen. Maar ongetwijfeld heeft Slagter daar onderzoek naar gedaan…

Nog even over de dienst zelf. Eén van de producties die er zal verschijnen is de nieuwe Harry Potter-serie, bestaande uit één seizoen per boek.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Dit is tot nu toe bekend over de nieuwe Harry Potter-serie

Maar liefst zeven seizoenen betreden we opnieuw de terreinen van Zweinstein om...

Harry Potter als televisieserie? ‘Warner is erover in gesprek’

Een serie waarin elk seizoen een boek uit de zevendelige reeks wordt...

Over the hedge: deze drie punten maken Power Rangers Once and Always controversieel

It’s morphin time! Met deze legendarische woorden transformeerde dertig jaar geleden een...

Opinie: ‘Magie zou moeten verbinden, niet polariseren’

Ik houd mijn hart vast voor een eventuele verfilming van The Cursed...