Hall of HonourNieuws

In memoriam: “Sir” Michael Gambon (82 jaar)

De van Ierse komaf acteur Michael Gambon – bij ons bekend als Albus Perkamentus – is overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Zijn familie heeft het laten weten aan de Britse media.

De van oorsprong ingenieur, besloot om op 21 jarige leeftijd dat hij het liefste zou gaan acteren. Dat heeft hij ook met veel passie gedaan en was actief op het toneel bij onder andere producties van Shakespeare en Aykbourn. In enkele detective series deed hij ook zijn opwachting; in Maigret en The Singing Detective. Daarnaast was hij ook te zien in diverse films; Sleepy Hollow, The Good Shepherd en The Baker.

Albus Perkamentus

Vanaf ‘Harry Potter en de Gevangene van Azkaban’ vertolkte Michael Gambon de rol van Albus Perkamentus het schoolhoofd van Zweinstein. Deze rol werd eerder gespeeld door Richard Harris, maar die overleed in 2002.

Michael Gambon was een gevierd acteur en werd door koningin Elisabeth II in 1998 geridderd. Vanaf dat moment mocht hij zichzelf “Sir” noemen.

Toverstokjes op voor deze bijzondere acteur.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Witcher seizoen 4 – Wanneer?

Ook al zo een bekende franchise, die boeken zijn geschreven door een...

Release datum ‘House of the Dragon’ seizoen twee

Het nieuwe seizoen is al aangekondigd en we wachten met smart op...

Het Rad des Tijds draait door

Deze high end fantasy serie is vernieuwd voor een derde seizoen op...

The Harry Potter Wizarding Almanac

Bloomsbury de uitgeverij van de Harry Potteer boeken heeft een officiële almanac...