NieuwsOver the hedgeWheel of Time

Het Rad des Tijds draait door

Deze high end fantasy serie is vernieuwd voor een derde seizoen op Amazon Prime (streamingsdienst van Amazon). Het Rad des Tijds telt maar liefst 14 boeken geschreven door Robert Jordan en later na zijn overlijden door Brandon Sanderson. Alle boeken nemen inclusief de almanak een gehele boekenplank in beslag šŸ˜‰ en is ook een pittige serie om te lezen. Dit komt doordat het een vrij complex epos is, waar door alle boeken heen een rode draad wordt geweven en in elk boeken komen losse draadjes voor die weer invloed hebben op die ene rode draad.

Voor Amazon is dit een van de duurste projecten ooit, het omvat nogal wat karakters en een van de leading cast leden is Rosamund Pike – zij speelt Moiraine Sedai – (bekend ook van Wrath of the Titans), wat ook een geinig feitje is dat in seizoen twee ook nog een actrice mee doet vanuit de Harry Potter franchise, namelijk Katie Leung – zij speelt Yassica Cellaech, een Ais Sedai van de bruine Ajah – (bij ons bekend als Cho Chang).

Rode draad nummer Ć©Ć©n

De serie gaat met name over een groep vrouwen Ais Sedai die met hun magische krachten proberen de wereld te redden. Soms trekken groepjes Ais Sedai op naar kleine gehuchtjes en weten daar met hun magische voelsprieten weer nieuwe aanwas naar de Witte Toren te begeleiden. Deze worden opgenomen in de orde als Novices, daarna worden deze meisjes opgeleid tot Aanvaarden (mochten ze hun proeven doorstaan), vervolgens als ze weer enkele proeven doorstaan worden ze Ais Sedai genoemd en sluiten zichzelf aan bij een bepaalde Ajah die met hun kleur een specialisatie aanduiden.

Elke kleur staat voor een bepaalde sector, waarvan geel staat voor heling, rood voor om de samenleving te beschermen tegen mannen die de Ware Bron ook aan kunnen raken, blauw staat voor politiek en andere vormen van bestuur, grijs voor bemiddeling, groen voor de strijders, wit voor het filosofische en bruin voor kennis van boeken. Het zijn zeven ordes die met elkaar in verband blijven staan. Naast deze zeven ordes is er ook een zwarte ajah, die hangen het duister aan en kunnen zich rondwaren onder alle andere Ajahs’.

Rode draad nummer twee

Moiraine Sedai gaat in het dorpje Tweewater op zoek naar zogenoemde ta’veren; Rhand Altor, Mart Counton en Perijn Aybara. Dit zijn personen die in staat zijn om de levenspatronen van toevallige ontmoetingen te beĆÆnvloeden. Als een persoon bepaalde dingen niet doet, maar wel in gezelschap van een ta’veren bevind wel zal doen. Ze zijn hierdoor ook in staat om de omwentelingen van het Rad te kunnen herstellen, hierdoor kunnen willekeurige personen worden aangewezen.

Seizoen drie – het verhaal

Seizoen twee is al een tijdje uit op Amazon Prime en is een lust voor het oog met alle mogelijke special effects, verschillende bevolkingsgroepen en een groot aantal acteurs en actrices die erg goed zijn.

Het zal nog wel een tijdje duren voordat seizoen drie te zien zal zijn, deze zal hoogst waarschijnlijk verschijnen in 2025 en zal boek boek vier gaan volgen, namelijk “De Komst van de Schaduw”. In dit boek bestaan er veel twijfels over Rhand Altor die de Steen van Thyr heeft ingenomen. In een oude profetie die gedaan is over deze burcht, zal degene die hem weet in te nemen dat deze de redder van de wereld zou zijn. Rhand moet leren omgaan met zijn gaven, geschriften bestuderen die van belang zijn, nadenken over wat hij nu weer gaat doen om vriend en vijand te slim af te zijn.

Al met al weer iets om naar uit te kijken! Ook al duurt het nog zo lang tot 2025, we keep you updated.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Related Articles

Gratis stemadvies voor de Top 2000: Samen Zijn van Willeke Alberti

Wat krijg je als twee redacteuren discussiƫren over de nummer ƩƩn van...

Witcher seizoen 4 – Wanneer?

Ook al zo een bekende franchise, die boeken zijn geschreven door een...

Release datum ‘House of the Dragon’ seizoen twee

Het nieuwe seizoen is al aangekondigd en we wachten met smart op...

The Harry Potter Wizarding Almanac

Bloomsbury de uitgeverij van de Harry Potteer boeken heeft een officiƫle almanac...