Rory’s Story Cubes – Harry Potter

Er was eens een spel waarbij je verbeelding geen grenzen had. Epische, fantastische of paranormale avonturen: rol de dobbelstenen en maak een verhaal! Het toeval wil trouwens dat er een Harry Potter-variant onderweg lijkt te zijn.

Rory’s Story Cubes is een spel dat in 2004 geboren werd uit een simpele observatie.

In dat jaar besefte maker Rory hoeveel de meest eenvoudige beelden tot de verbeelding konden leiden. Hij kreeg toen een idee: gebruik die afbeeldingen om verhalen te maken en uit te vinden. Al snel veranderde dat idee in een spel  en dat spel veranderde in dobbelstenen met symbolen. Zo kregen ze hun naam: ‘Rory’s Story Cubes’.

De rol van die dobbelstenen? ‘Om te werken als kompas; een gids om de gekste en meest prachtige verhalen te verzinnen’, zo schrijft de maker op zijn website, ‘allerlei avonturen: fantasie, episch, magisch, buitenaards’. Ouders, kinderen en leraren vonden honderden verhalen uit en niet lang daarna, in 2006 werden de eerste spellen werden verkocht.

Voorbeeldposter

Een voorbeeld van dit spel zien? Asmodee heeft een poster die gebruikt wordt bij het spel online staan

In een paar jaar tijd werden Rory’s Story Cubes bekend in Europa en de Verenigde Staten. Asmodee kocht Rory’s Story Cubes in 2016 waardoor Zygomatic studio’s nu verantwoordelijk zijn voor het merk.

Met Story Cubes Harry Potter kun je binnenkort in de wereld van de De Jongen die Bleef Leven oneindig veel verhalen over hun favoriete dag maken en uitvinden! Het spel is voor iedereen vanaf zes jaar.

Written by
Redactie PotterDome

Dit is het auteursprofiel van de PotterDome-redactie, bestaande uit een deelredactie Nieuws & Achtergrond en een deelredactie RPG & Community. Neem gerust contact met ons op als je tips voor de redactie hebt.

Leave a comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

In memoriam: “Sir” Michael Gambon (82 jaar)

De van Ierse komaf acteur Michael Gambon – bij ons bekend als...

UPDATE: KingsCross in onderhoud

Vanwege spoedeisend technisch onderhoud is KingsCross op dit moment niet bereikbaar.Zodra dit...

Alle draken op een stokje ;)

Murtagh – Christopher Paolini Sommige fantasy schrijvers lijken niet klaar te zijn...

Mischief almost managed for Percy Jackson

Percy Jackson en de bokaal van de Goden – Rick Riordan Het...