Colofon

PotterDome. Een onafhankelijk platform dat ‘De Wereld van de Jongen Die Bleef Leven én de wereld rondom hem’ vastlegt. Van nieuws rond de films tot evenementen georganiseerd door liefhebbers – het is hier te vinden. Ook tekenen we de invloed van Harry Potter op ons leven op, want de magie des Potters gaf velen de kans om iets te bereiken. Tot slot halen we de Dreuzel-actualiteit naar binnen en overgieten dat met een Pottersausje én brengen we elementen uit Potter in het dagelijks leven in.

De redactie

Twee zelfsturende teams – onder supervisie van de hoofd- en eindredactie – maken PotterDome.

  • Deelredactie Nieuws & Achtergrond: is verantwoordelijk voor het online platform als geheel, maar focust zich met name op ‘PotterDome Main’ waar we nieuws en achtergrondartikelen publiceren. Ook de nieuwe podcast PD Today, die later dit jaar van start gaat, valt onder deze deelredactie. Eén redacteur doet bovendien permanent verslag vanaf het perron van Kings Cross Station, zodat ook de mooiste rpg-verhalen opgetekend worden.
  • Deelredactie RPG & Community: is verantwoordelijk voor de rpg en community Kings Cross Station. Het team zorgt ervoor dat de rpg in goede banen loopt en onderhoudt waar nodig contact met de leden. De deelredactie RPG & Community onderhoudt goed contact met de collega’s op ‘Main’ zodat leuke en interessante feiten ‘van het perron’ ook elders binnen PotterDome podium krijgen.

Twee zelfsturende teams en toch ‘een team, een taak’

Hoewel de redactie zich bewust is van het begrip ‘Een Team, Een Taak’, geloven we dat we een beter product kunnen afleveren als we werken in kleinschalige deelredacties. Zo houden we het overzichtelijk en kunnen redactieleden en community medewerkers zich (veel) beter focussen op hun activiteiten. Een les uit het verleden: een groot team met meerdere taken werkt niet….

Maar samen vormen de twee teams één team: #TeamPD.

De mensen

Hoofd- en eindredactie: Chris de Boer (oprichter, hoofdredacteur en uitgever), Gianna del’Castro (coördinator Kings Cross/plv. hoofdredacteur)
Deelredactie Nieuws & Achtergrond: Rembrandt McPhilly (coördinator en onderzoeksredacteur), Yves Vermeulen (creatief redacteur), Corita Pulpers (nieuwsredacteur), Yvonne Buijs (redacteur)
Deelredactie RPG & Community: Gianna del’Castro (coördinator), Nathalia Matthews (coördinator, grafisch vormgever en community redacteur), Heer Gilleen (afdelingshoofd RPG)
Beeld: Redactie, Wikipedia (o.m. streaminggids), persmateriaal
Vrienden van PotterDome: Jeroen Geelhoed (hoofdredacteur ModernMyths.nl), Davey Cobben (hoofdredacteur FantasyWereld.nl), Hawre Rahimi (Tweede Kamerlid)
Art-direction: Bureau JellyWP
EngineWordPress
Contact: redactie@potterdome.eu

PotterDome bedankt:

  • ModernMyths, online popcultuurmagazine en verre verwant van PotterDome, voor de kennisdeling;
  • MuggleNet.com, dé Engelstalige nummer 1 rond Harry Potter en Fantastic Beasts en samenwerkingspartner;
  • Warner Home Video, voor het ons verstrekken van actualiteiten vanuit de franchise;
  • Zynga, voor het laatste nieuws op Harry Potter game gebied.

PotterDome is aangesloten bij Open Coffee 046.