Meteen naar de inhoud

‘Ministerie van Toverkunst overblijfsel van heksenjacht middeleeuwen?’

Het internet staat zoals de doorgewinterde liefhebber weet bol van interessante theorieën over de films en boeken rond Harry Potter. Een interessante die de kop opstak is er een, waarin de vraag gesteld wordt als dreuzels een oorlog tegen tovenaars zouden voeren.

We leren in Harry Potter and the Goblet of Fire dat de minister van toverkunst de Britse premier moet inlichten over een gevaarlijk, magisch wezen (een draak, red.) dat het land binnengehaald wordt. Maar is dat niet een heel gekke regel dat dit aan een dreuzel gemeld moet worden, te meer omdat tovenaars in het geheim leven?

Reddit

De community Reddit heeft er een interessante theorie over. Liefhebbers zoomen in opde verschillende aspecten van de tovenaarswereld. Het Ministerie van Toverkunst is daar een onderdeel van, welke in dienst staat van de minister-president van Groot-Britannië.

In dienst van een dreuzel

Nu de grote vraag: ‘waarom staat een tovenaar in dienst van een dreuzel, te meer omdat tovenaars veel machtiger zouden moeten zijn?’ Ander feit is dat alle spreuken geregistreerd moeten worden, van tovenaars met artefacts is het bekend dat ze daarvan in het bezit zijn. Maar los daarvan: tovenaars verstoppen zich grotendeels en lijken weinig nieuwe magie te ontwikkelen.

Ministerie als overblijfsel

Tegen het einde van de middeleeuwen waren dreuzels zeer succesvol in hun jacht tegen het heksengilde, aldus de theorie. Misschien slaagden ze erin de meest krachtige tovenaars te verslaan met als gevolg de eis van gehoorzaming? Zou daar dan een ministerie rond magie uit voortgekomen zijn, dat opgericht is om tovenaars te volgen en ervoor te zorgen dat zij zich niet misdragen?

Wat denk jij? Is het ministerie van toverkunst inderdaad een overblijfsel van de heksenjacht, aan het einde der middeleeuwen? Discussieer hier mee. Bevindingen worden in een vervolgartikel gepubliceerd.

Geef een antwoord