Meteen naar de inhoud

Omnomnom: bij deze bibliotheek kun je Harry Potter-tosti’s eten

Chocokikkers, smekkies in alle smaken. Allerlei lekkernijen uit de Harry Potter-films en onlangs ontdekten we nóg een lekkernij: tosti’s in Harry Potter stijl! En je kunt die vinden in het restaurant van de bibliotheek in het Limburgse Roermond – Brasserie ‘t Literatuurtje.

Bibliotheken groeien tegenwoordig steeds meer uit tot multifunctionele plekken. Vroegâh – we hebben het over nog niet zo lang geleden, zelfs – kwam je er om een boek te lezen of te lenen. Van andere activiteiten zoals workshops had men toen nog beperkt gehoord, laat staan van horeca.

Opnieuw uitvinden

Maar ja, tijden veranderen – mede door de komst van het internet en andere digitale middelen zoals e-books. De aloude bieb werd daardoor gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden. Veelal groeiden ze uit tot plekken waar je cursussen kan volgen, kunt internetten, nog altijd kunt lezen en zelfs een bammetje eten. Bekende voorbeelden zijn de Openbare Bibliotheek Amsterdam en de Centrale Bibliotheek in Den Bosch.

En ja, ook Roermond heeft (natuurlijk) een bibliotheek. Midden in het centrum zelfs, aan de Neerstraat, direct bij de ingang. Met mooi weer is het ideaal om er op het terras te zitten, al dan niet met een boek of gewoon simpel om mensen te kijken. En om bijvoorbeeld een tosti te eten.

Tosti’s vernoemd naar Potterboeken

De brasserie heeft vier tosti’s bedacht vernoemd naar vier boeken uit de Harry Potter reeks. Zo heb je de Tosti “Steen der wijzen” met ham en kaas, een tosti “Geheime kamer” met mozzarella, tomaat, rode ui, basilicum en pesto, een tosti “Gevangen in Azkaban” met gerookte zalm, rode ui, roomkaas en mierikswortelsaus en een tosti “Halfbloed prins” met kam, kaas, bolognesesaus en Parmazaanse kaas.

De prijzen zijn wel een ‘dingetje’, dus neem een goedgevulde portemonnee mee want de duurste tosti kost maar liefst € 8,50. Overigens – als je niet van tosti’s houdt (wat we ons niet kunnen voorstellen) – heeft ‘t Literatuurtje nog meer gerechten met een literaire benaming. Zo kun je er zelfs een broodje ‘Arnon Grunberg’ bestellen.

Je vindt Brasserie ‘t Literatuurtje aan de Neerstraat nr. 11 in Roermond. Kom je met het Openbaar Vervoer, dan kom je er het snelst door via het Munsterplein te lopen.

Geef een antwoord