Meteen naar de inhoud

PotterDome Gidst: Drie Engelstalige sites voor de échte liefhebber

Het universum rond de Jongen Die Bleef Leven is oneindig. Niet alleen dankzij schrijfster J.K. Rowling, maar zeker ook dankzij liefhebbers én fans. Maar er is een moment dat je in Nederland bent uitgekeken, omdat de markt hier nogal dun bezaaid is met websites over Harry Potter of Fantastic Beasts. Vandaag gidsen we je dan ook naar drie knallers van Engelstalige websites.

Throwback: de PotterBoem

Wereldwijd zijn er op het hoogtepunt heel wat Harry Potter websites ontstaan. Bekende Engelstalige namen begin jaren zeroes waren The Leaky Cauldron, MuggleNet en DarkMark.com. Die laatste werd overigens geleid door een Nederlandse webmaster. 

Op het gebied van nieuws was HPANA.com een bekende waarde. Thans rest nog een archief en een link naar Hogwarts Radio, dat nog wel actief is.

Nederland kende eveneens een groot aantal sites, waaronder HetNest.com, HPSite.nl en Harry Potter Freakz. Ook Dreuzels.com was een bekende naam, maar die stopte in 2020. Van alle websites uit die tijd zijn slechts Wizardzone en PotterDome overgebleven.

Maar er is over de wereld gezien nog genoeg te vinden en zeker op Engelstalig gebied. Onze favoriete top 3, waarbij we voornamelijk naar de inhoud kijken.

Op 1: PotterTalk

Iedereen die had verwacht dat PotterDome The Leaky Cauldron of MuggleNet op één zou zetten – toevallig omdat ze uit dezelfde generatie komen – heeft het goed mis. We zetten PotterTalk met stip op één: een actuele weblog waar met enige regelmaat mooie blogs en andere artikelen op verschijnen. Onder meer over Fantastic Beasts, Cursed Child en Harry Potter in het algemeen wordt er geschreven. Katy Rochelle is de eigenaar van de site en is he-le-maal in to Griffoendor. Tip: als je meer wilt weten over de ‘theme parks’, hier vind je aardig wat blogs die je helemaal bijpraten.

www.pottertalk.net 

Op 2: Wizards Unite HUB

Dit is een heel uitgebreide en mooi vormgegeven website. Alles zit technisch goed in elkaar en bevat uitgebreide databases met informatie over spreuken, fabeldieren, toverdranken en zo meer. Onder sections vind je onder meer het nieuws, onderzoeken en tips en tricks. Ook aan een community is gedacht: men is aangesloten op Discord én er zijn Youtubers actief op de site.

www.wizardsunitehub.info 

Op 3: Good old MuggleNet

Als je de oudste Harry Potter site ter wereld zoekt heb je ‘m gevonden: MuggleNet bestaat al sinds 1999, toen Rowling eigenlijk ongeveer begon. De site is de grootste wereldwijd met nieuws, informatie en zoveel meer. MuggleNet heeft zelfs korte tijd een sociaal netwerk gehad. Voor de podcast liefhebbers is er ook wat wils: sinds jaar en dag maakt MuggleNet Alohomora, een podcast waar over De Jongen Die Bleef Leven gepraat wordt.

MuggleNet eindigt echter op drie, omdat het platform inmiddels bestaat uit meerdere sites. Enige compactheid is misschien een optie?

www.mugglenet.com 

Heb je zelf een Harry Potter project dat je graag wil delen met de wereld? Stuur een mailtje naar de redactie. Wellicht besteden we dan aandacht aan je project. Binnenkort publiceren we ook een aantal handige tips voor iedereen die overweegt zelf een Harry Potter site te starten. 

Geef een antwoord