Meteen naar de inhoud

PotterDome’s Gids voor Werk-ontwijkend Gedrag: Puzzles, Spells en meer tips

De zomervakanties beginnen hun einde te naderen. Velen van jullie vinden we straks terug op de (thuis?)werkplek of in de collegezalen, sommigen hebben misschien wel kroost om fulltime voor te zorgen. In ieder geval: het normale leven begint weer. En daarom wat WOG (werk-ontwijkend gedrag)-tips om de week Potterish door te komen.

Woggen: even wat anders doen

Toen we studeerden, kregen we te maken met de term ‘Studie-ontwijkend gedrag’, in de volksmond ook wel ‘soggen’ genaamd. De bezigheden varieerden van tijdens een hoorcollege doelloos op je mobiel zitten, de Metro van gisteren voor de zoveelste keer uitlezen of gewoon brak voor je uit staren omdat je de avond daarvoor nog op de bar stond te dansen.

Je kunt je niet altijd honderd procent concentreren, dus dan is het goed om de tijd leuk door te brengen. Daarom brengt PotterDome de term ‘sog’ naar de werkvloer: ‘Werk-ontwijkend gedrag’. Even af en toe wat anders doen (zeker als je thuiswerkt), zodat je de dag verder goed door kan komen.

En nu: onze tips in een notendop.

De absolute nummer 1: Harry Potter – Puzzles & Spells spelen

Harry Potter – Puzzles & Spells (voor wie ‘m in de Appstore wil zoeken, je vindt ‘m ook onder de naam Harry Potter – Puzzels en Magie) kwam er in 2020 en laat je allerlei puzzels en uitdagingen oplossen waarmee je punten kan verdienen. Zynga, de maker, stuurde PotterDome onlangs een mooie update: er komen ‘Club Challenges’ aan én je kunt samenspelen.

In een persbericht schrijven zij:

“Unlocking at player level 55, Club Challenge introduces a new, separate interactive path to the game’s solo journey, offering an exclusive and independent points, rewards and ‘lives’ system in each of its events. Spanning up to three weeks at a time, each Club Challenge event will transport players to a unique, interactive map location, marked with puzzles to tackle to continue their progress. Earning points for each puzzle they complete, players will receive three daily ‘lives’ specific to the Club Challenge feature within Harry Potter: Puzzles & Spells. As Clubmates collaborate to navigate the maze-like map, they will encounter both pitfalls and rewards as they earn points and work together to contribute to their Club’s league ranking”.

Harry Potter – Puzzles & Spells is te downloaden in de App- of Android store. En blijf puzzelen, want kennis is macht!

Stiekem Harry Potter kijken op je laptop

Oké, we gaan het je niet adviseren om de complete films te kijken onder werk- of studietijd. De hoofdredacteur van dit medium volgt op dit moment een aanvullende opleiding – ook hij merkt dat-ie moet schipperen qua tijd. Maar dat neemt niet weg dat het internet vol staat met Harry Potter related video’s – grappig, ontroerend en spannend. We zetten er hieronder een aantal op een rijtje. Oh, en vergeet niet onze Top 10 te checken.

Als je thuiswerkt (en je kids er ook zijn): Samen boterbier maken (alcoholvrij!)

Sommige mensen werken nog altijd thuis. En ja, de woensdagmiddag is op veel basisscholen traditioneel de middag dat de kids vrij zijn. Om nou te voorkomen dat de hele tent wordt afgebroken, ze voor de zoveelste keer naar die herhalingen op Disney XD zitten te kijken óf dat er een heel gevecht rond de iPad uitbreekt (zodat jij je niet kan concentreren), kunnen jullie de tijd net zo goed nuttig doorbrengen. Bijvoorbeeld door zelf een Harry Potter-recept uit te proberen. Kun jij je kids meteen alvast met het Potter-virus aansteken 😉 Een leuk recept om uit te proberen is boterbier, en dit heb je nodig:

Dit heb je nodig:

  • cream soda
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram basterdsuiker
  • één eetlepel schenkstroop
  • één eetlepel roomboter
  • één theelepel vanille-extract of vanillesuiker
  • één snufje zout
  • Bereidingswijze

Zet een pannetje op het vuur, smelt de boter deels en voeg vervolgens 200 ml slagroom, bruine suiker en stroop toe.

Breng dit al roerend aan de kook, laat het rustig even indikken en voeg naar smaak het zout en de vanille toe terwijl je stevig roert. Zo ontstaat er een Butterscotch-saus.

Klop vervolgens de rest van de slagroom op en voeg – als deze de juiste dikte heeft – de Butterscotch-saus toe en roer die er met enkele zachte slagen doorheen. Schenk de glazen tot slot vol met Cream Soda en roer hier wat Butterscotch-saus doorheen.

Harry Potter Ambience Muziek

Oké, het is niet helemaal werk ontwijkend gedrag, maar eerder ‘concentratie verhogend’. In de voorbijgaande jaren is er op YouTube een hoop achtergrondmuziek te vinden, de zogeheten Ambience muziek. Opvallend is dat de makers gebruik maken van de ASMR-techniek: Autonomous sensory meridian response is een bepaalde gevoelssensatie gekenmerkt door een tintelend gevoel dat begint op het achterhoofd en zich uitstrekt langs de nek en de rug.

Zoals deze video

En als de eerste werkweek erop zit: doe jezelf Harry Potter in 4K cadeau!

We schreven er al eerder over: het allereerste deel uit de filmreeks verschijnt eind deze maand met een speciale 4K-editie: ‘Harry Potter & the Philosopher’s Stone: The Harry Potter Magical Movie Mode‘. Naast de film, bevat de Blu ray disk allerlei extra’s, zoals de Hogwarts Trivia Quiz.

Voor de fans die er vanaf het prille begin bij zijn, brengt deze 4K-editie naast een gevoel van herkenning en nostalgie misschien wel nieuwe ontdekkingen, voor iedereen die nu pas kennismaakt met De Jongen Die Bleef Leven een goede manier om ermee in aanraking te komen.

Zoals we al eerder schreven: Harry Potter en de Steen der Wijzen is vanaf 30 augustus verkrijgbaar. Wij warmen je alvast op met deze video.

Like what you see?

Omdat Harry Potter dé manier voor Werk-ontwijkend Gedrag is, verschijnt deze gids maandelijks. Wil jij PotterDome’s Gids voor Werk-ontwijkend Gedrag twee dagen voor publicatie in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan! Abonnees van PotterDome ontvangen de Gids automatisch.

Geef een antwoord