Meteen naar de inhoud

Over ons

Het verhaal

Even voorstellen: PotterDome. Een onafhankelijk online platform die de sage rond Harry Potter en  Fantastic Beasts ontrafelt. Een platform met een behoorlijke levenservaring. 

PotterDome, een website waar je je onderdompelt in een bad van interessante nieuwsfeiten en spannende achtergrondartikelen rond Harry Potter en Fantastic Beasts én verhalen die de mens achter de Potter-liefhebber omschrijven.

Want dát vinden we ook belangrijk – er is zoveel meer dan alleen ‘de franchise’. Daar omheen is een complete ‘niche’ ontstaan, met interessante kostgangers. En sommigen van hen hebben interessante posities weten te verwerven. Maar binnen de Potter-wereld zijn er zelfs hele ‘gezinnen’ ontstaan. Kort samengevat: Harry Potter en diens gedachtegoed hebben een blijvende invloed gekregen in de hedendaagse samenleving.

We onderzoeken bij PotterDome hoe groot die invloed is en wat we van het gedachtegoed van De Jongen Die Bleef Leven kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Maar bovenal: we zijn gewoon een knotsgezellig Potter-platform met échte Potter-geeks. 

Geschiedenis

Waren er dan eerdere varianten van PotterDome? Absoluut. 

PotterDome heeft – op zijn zachtst gezegd – een roemruchte geschiedenis. In januari 2003 zag PotterDome 1.0 het levenslicht. Het begon als nieuws- en informatiewebsite en kreeg later ook een forumcomponent. PotterDome had allerlei onderdelen, zoals PotterPedia en PotterKiekjes. We namen HetNest.com over en later PotterNetwerk en zo ontstond een online platform met nieuws, kennis en gezelligheid. Het stempel ‘fansite’ weigeren we tot op de dag van vandaag nog altijd op te doen.

In 2008 deed de oprichter een stap terug en zijn opvolger maakte van PotterDome een RPG-site. Dit heeft PotterDome 2.0 tot 2013 volgehouden.

Anno nu keert PotterDome terug naar de basis onder aanvoering van de oorspronkelijke oprichter: een online platform met mooie artikelen, achtergrondinformatie en een plek waar liefhebbers kunnen samenkomen. En om de rijke online geschiedenis, die de Potterwereld kent, te cureren.

Chris de Boer

Founding Father