Meteen naar de inhoud

‘Feels like home’

Het voelt als thuiskomen, hier bij PotterDome. Alsof ik slechts op vakantie was. Nou ja, omschrijven we het toch gewoon zo? Het is wel dat het hele huis verbouwd is, vergeleken met 2008 en de periode erna. phpBB (en later de spaghetti aan dito systeem verweven met andere systemen) is vervangen door een digital experience platform gebaseerd op WordPress, er wordt (heul veul) meer gebruik gemaakt van beeld (zelfs video, check de voorpagina maar), die sierlijke letters die PotterDome van 2006 tot 2013 kende zijn vervangen door een stoer maar magisch logo en zo kan ik wel even doorgaan.

Het is trouwens thuiskomen tussen de rokende assen van de Feniks, want praktisch iedereen van weleer is weg. Slechts een handjevol heeft zich staande weten te houden, alhoewel ik me rot schrok dat sommigen nog niet eens een https:// in hun url hebben zitten (wij hebben dat wel, gelukkig). Maar velen hebben ons verlaten, waaronder in 2020 de oersite der oersites, Dreuzels.com. De techniek was verouderd en de boel opnieuw in elkaar timmeren was teveel werk, aldus ‘Webbie’ van Dreuzels destijds. En die enkelingen die over zijn gebleven, het is er niet zo levendig meer als toen. Niet heel vreemd, want toen waren we allemaal ‘jong’.

Maar desondanks valt er nog genoeg te vertellen, meer dan dat we hadden kunnen verwachten ná de laatste film. De saga over de wereld van ‘De Jongen Die Bleef Leven’ ontrafelde zich steeds meer, onder meer met behulp van Newt Scamander, het hoofdpersonage in de Fantastic Beasts franchise. Om maar niet te zwijgen over alle zwijmel momenten die er ongetwijfeld geweest zijn tijdens de eerste film.

Daarom is PotterDome terug. Niet meer met allerlei namen en dochtersites eromheen, trouwens. Van vertrouwde namen als PotterKiekjes, PotterFics en PotterPedia hebben we nu écht afscheid genomen. PotterDome is vanaf nu een coherent geheel (sorry, ik had even zin om met dure woorden te smijten) die samen een afspiegeling geven van de magische wereld rond Harry Potter, Fantastic Beasts en Nicolas Flamel. Vooralsnog zonder rpg, maar wel – als vanouds – nieuws, uitgebreide informatie en – natuurlijk – een forum in de vorm van De Stamtafel. 

En zo ontstond er weer een nieuwe plek voor gelijkgestemden, die meer is dan slechts een nostalgische waarde. Er valt nog genoeg te vertellen en te discussiëren. Dat gaan we hier doen, in alle onafhankelijkheid.

Welkom terug!

Geef een antwoord