Meteen naar de inhoud

‘Had ik maar naar Gianna Del’Castro geluisterd in 2007’

Met veel liefde werk ik aan een goede herlancering van PotterDome, op een manier waar we allemaal ook écht wat aan hebben. Een – in mijn ogen – ‘lovebrand’ dat een plekje verdient in het Nederlandse- en Harry Potter landschap. Nog niet alles is gevuld, maar daar wordt hard aan gewerkt. Want een hoop is anders dan enkele jaren geleden. Maar enige zelfreflectie mag er niet aan ontbreken. 

Met Gianna (del’Castro) – één van de aanvoerders tussen 2008 en 2013 – sprak ik er toevallig over. Achter de schermen adviseert ze me wat te doen. Ook zij wil graag een bijdrage leveren, maar zet – overigens voortreffelijk – de rpg voort binnen een Fantastische Beesten setting op No-Maj.nl. Dat we na al die jaren nog contact hebben, is één van de mooiste dingen die ik heb overgehouden aan mijn eerste jaren PotterDome (en af en toe vraag ik me af hoe ze het met me volhoudt). 

Want terugkeren betekent ook in de spiegel kijken en concluderen dat je de grootste fout in je leven hebt gemaakt: van boord gaan in 2008. Het leverde op dat del’Castro – samen met team en abonnees – met regelmaat tegen de klippen moest oproeien en het hart van PotterDome – de rijke informatie – ineens de buurman van werd. De komst van PotterParty met daaronder PotterDome en Zweinsteindigitaal als rpg’s tegenover elkaar heb ik nooit begrepen. Wat voegt het toe aan je aanbod, twee rpg’s? En over die andere vreemde keuzes – zal ik het niet hebben.

Maar al die gekke besluiten zijn terug te leiden naar één persoon in het verhaal en dat ben ik. En ja, ik heb de tussenpaus in kwestie (intern) verwijten gemaakt tot en met. Maar eigenlijk is dat onterecht. Want wie had dit alles kunnen voorkomen? Had ik maar naar del’Castro geluisterd, in 2007.

Chris de Boer, hoofdredacteur/uitgever

Geef een antwoord