Meteen naar de inhoud

Kings Cross, nieuwe tabbladen en nieuwe rubriek: welkom op vernieuwd PotterDome!

Je hebt het al gemerkt. Enkele weken geleden heeft het PotterDome-geel plaatsgemaakt voor paars en is ons statige bliksem-logo naar de Bittenberg doorverwezen ten gunste van een speels ‘vettig’ logo. Het zijn slechts enkele veranderingen.

Al deze veranderingen hebben een reden: PotterDome nog beter én duidelijker maken. Veel van ons design is in tact gebleven, maar inhoudelijk hebben we de boel enigszins op de schop gegooid. We hebben alle veranderingen eens op een rijtje gezet.

Nieuwe tabbladen

Deze zomer zijn allereerst de ‘tabbladen’ veranderd. De Lekke Ketel en De Hersenpan hebben plaatsgemaakt voor ‘ontmoet’ en ‘kijk en luister’. Zo staat ‘Stel je voor, ontmoet de ander’ centraal bij ‘ontmoet’, terwijl laatstgenoemde de plek is voor podcasts en (fan made) video’s.

Gekibbel en Tijdverdrijver vormen samen ‘Beleef’

Hier draait alles om leuke Potter gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld ‘Harry Potter: Forbidden Forest Experience’. Deze – en andere gebeurtenissen – vindt je terug in onze agenda, de Tijdverdrijver. Ook het overige – korte – nieuws vindt je hier.

Met Kings Cross heeft PotterDome een rpg die verder gaat dan de rest

Tussen 2009 en 2013 kon je je bij PotterDome al wanen in de wondere wereld van Zweinstein. De rpg van PotterDome veroverde in die jaren de harten van vele mensen. Met Kings Cross heeft PotterDome opnieuw een rpg- en ledencommunity. Ga snel naar perron 9 ¾, registreer je, doe inkopen op de Wegisweg, studeer op Zweinstein en duelleer. En dat zijn slechts een paar mogelijkheden! Je vindt Kings Cross terug onder ‘Speel’. Later verschijnen er meer games. Kings Cross is tot stand gekomen dankzij onze nieuwe collega’s Gianna del’Castro en Nathalia Matthews.

From the Station – smeuiige nieuwtjes uit de magische wereld

Tja, in zo’n wondere magische wereld gebeuren soms de gekste dingen. Zo kan het zomaar gebeuren dat de ene tovenaar de ander betovert in een cactus. Of laat Draco Malfoy wéér zijn huiself achter in een snikheet voertuig. Verslaggever Rembrandt McPhilly hangt regelmatig rond op perron 9 ¾ (en op andere plekken) om al die nieuwsfeitjes op te tekenen. Soms met een knipoog!

Content voorlopig onbeperkt toegankelijk, Kings Cross alleen voor leden

Met deze kleine veranderingen (nou ja, klein) heeft PotterDome een scherper profiel én maakt het redactieteam een duidelijker onderscheid tussen ‘free to air’ en ‘members only’. Het ledensysteem van PotterDome is echter veranderd; leden dienen zich – om avg-technische redenen – eenmalig opnieuw te registreren. Een rpg-naam is daarbij aanbevolen.

Tips en/of suggesties zijn welkom
PotterDome is er voor de liefhebber. Daarom zijn wij erg benieuwd naar je tips en/of suggesties. Die kun je op Kings Cross in de ideeënbus doen of sturen via de e-mail.

Chris de Boer, hoofdredacteur

Geef een antwoord