Meteen naar de inhoud

Podcast PotterDome verhuist van JUKE naar Spotify

Volgende week begint het nieuwe seizoen van PotterDome Talks, waarbij in ieder geval twee typische Harry Potter-geeks het nieuws van de maand bespreken. Normaliter zou dat seizoen beginnen op JUKE, het radioplatform van Talpa Network. U zult begrijpen dat – als gevolg van het nieuws rond het door diezelfde club bedachte ‘The Voice of Holland’ – PotterDome haar podcast gaat verhuizen naar Spotify.

Met deze keuze geven wij als redactie van PotterDome rekenschap aan hetgeen diverse slachtoffers ten tijde van The Voice of Holland is overkomen. Deze slachtoffers zijn voor het leven getekend en sommigen vroegen zich zelfs hardop af of dit erbij hoort of dat ze misschien wel zelf schuld hadden. Iets dat je je NOOIT zou moeten afvragen.

Als redactie vinden we daarnaast dat – hoewel wij een externe club – we mede-verantwoordelijk zijn voor de sfeer op zo’n JUKE-platform. Als dan vervolgens blijkt dat de uitgever van dat platform – in dit geval Talpa – de veiligheid klaarblijkelijk niet kan of heeft kunnen garanderen, moet je als team je conclusies trekken en verhuizen. 

Let wel, het is geen lichtzinnig besluit geweest. JUKE kun je zien als een belangrijk platform om je podcast te pluggen, juist omdat het gelinkt is aan een grote naam. Maar ook PotterDome heeft een zorgplicht, die wat ons betreft vele malen zwaarder weegt dan welke grote naam of welk aantal unique visitors dan ook. Het is daarmee trouwens voor het eerst dat een particulier platform rond Harry Potter een grote partij een soort van ‘de deur wijst’… 

In de komende uitzending staat PotterDome Talks onder meer stil bij de Harry Potter reünie. Wat vonden we ervan? En hoe kan het dat er niet voor gezorgd is dat de reünie overal te zien was, want onder meer Nederland moet officieel nog even wachten. Verder staan we stil bij het verdwijnen van de oudste RPG van Nederland, Zweinstein Digitaal.

Volgende week dus, PotterDome Talks op Spotify en natuurlijk op PotterDome.eu. Oh ja, dan komen we meteen terug op de naamswijziging: voorheen heette de podcast “PotterDome Inside”.

Geef een antwoord