Meteen naar de inhoud

Ministerie van Toverkunst roept op fabeldieren niet in voertuig achter te laten tijdens hittegolf

In het oosten van Nederland kan de temperatuur volgende week wel eens meerdere dagen achter elkaar méér dan 27 graden worden. Voor zonaanbidders goed nieuws, voor iedereen met een kwetsbare gezondheid juist niet. Ook magische wezens en andere dieren hebben het zwaar, zo blijkt uit eerdere hittegolven.

Het Ministerie van Toverkunst – ja die – roept iedereen daarom op om extra rekening te houden met ‘uw hippogrief of regenboogdraak’.

‘Het begint al met simpelweg het dier niet achter te laten op plekken waar het snel warm wordt’, aldus een woordvoerder van het ministerie, ‘net als dat je je hond ook niet achterlaat in een magisch voertuig’.

Hermione Granger, de minister van Toverkunst, liet eerder in een debat met de Tweede Kamer al weten dat zij stevige maatregelen wil voor hen die hun fabeldier of ander levend wezen te lang in de auto laten.

‘Ik kan er simpelweg niet bij’, zo antwoordde ze laatst fel op vragen van de TVV (Tovenaars voor Vrijheid, red.), ‘dat er nog steeds mensen zijn die hun fabeldier, hond of kind achterlaten in de auto, en vervolgens zelf op een terrasje gaan zitten’.

Granger denkt concreet aan langere straffen in Azkaban en zelf een dag opgesloten zitten in bijvoorbeeld een auto, waarin ze gesteund wordt door regeringspartij TVD en oppositiepartij PvdT. 

Maar dat gaat regeringspartij CDTV en oppositiepartij TVV weer te ver.

‘Iemand kan een goede reden hebben zijn of haar fabeldier in de auto te laten’, zo meldt fractievoorzitter van de TVV Weert Gilders. Het CDT heeft een argument van vergelijkbare strekking. Toch lijkt de wet een meerderheid te krijgen.

Die wet zou pas vanaf het nieuwe jaar ingaan, dus tot die tijd roept het Ministerie van Toverkunst op om op te letten op fabeldieren.

Geef een antwoord