Meteen naar de inhoud

Aan alles komt een eind: Harry Potter Wizards Unite verdwijnt

De stekker wordt uit de augmented reality game Harry Potter Wizards Unite getrokken, aldus producent Niantic, die ook bekend is van Pokemon Go. Met Harry Potter: Wizards Unite kun je in de fysieke wereld met behulp van je mobiel op zoek gaan naar magische plekken.

De trailer uit 2019

Volgens gameproducent Niantic is het steeds de bedoeling geweest dat het verhaal van Wizards United zo ongeveer twee jaar zou duren. Het lot van de app is daar dus aan gekoppeld. 

Te druk

Maar dat is niet het enige: Niantic heeft het gewoonweg te druk. De producent bracht afgelopen week Pikmin Bloom uit, een AR-spel op basis van Nintendo s Pikmin-reeks. Binnenkort volgt een Transformers-game. Niantic zou in totaal aan negen nieuwe projecten werken.

Wist nooit Pokemon Go te evenaren

De Harry Potter-game wist nooit zo populair te worden als Pokemon Go. Zo’n 3 miljoen mensen downloadden de app in de eerste drie dagen, maar er volgde geen grote groei. Opgemerkt dient te worden dat Niantic destijds ook maar weinig ruchtbaarheid heeft gegeven aan het bestaan van de game.

Aantal evenementen

Op de website van Wizards Unite schrijft Niantic dat er de komende twee maanden nog een aantal evenementen volgen. In januari ‘vinden er veranderingen in de game plaats waar we jullie later over zullen vertellen’.

Geef een antwoord