Meteen naar de inhoud

Alles over Hogwarts Legacy

Het moest de game van 2021 worden, maar onlangs moesten we al berichten dat Hogwarts Legacy uitgesteld is tot 2022: een nieuwe rpg die je vanuit een eigen karakter laat onderdompelen in de Wizarding World. Maar wat is het voor game?

Harry Potter – wie kent hem niet? Inmiddels is De Jongen Die Bleef Leven niet meer weg te denken uit de wereld en voorlopig is de ‘Wizarding World’ nog niet uitgebouwd. Waar PotterDome al eerder het vermoeden beschreef van een verfilming van ‘The Cursed Child’ en de echte potterheads zich kunnen vermaken met de games uit ‘eerder omschreven wereld’, komt er dus ook een rpg aan, Hogwarts Legacy – een eigen avontuur als leerling op Hogwarts.

Weinig details nog bekend

Eerder waren er al geruchten over de komst van deze rpg, maar in september vorig jaar werden ze bevestigd. Op het moment van schrijven zijn nadere details rond deze game momenteel nog wat schaars, maar dit is wat tot nu toe bekend is.

Zo weten we dat Hogwarts Legacy zich onderscheidt van de rest omdat de hoofdrolspelers ontbreken. Het is een totaal nieuw verhaal binnen de Wizarding World en speelt zich af vóór de gebeurtenissen in de Potter-era. Een mix dus van nieuwe elementen in een vertrouwd decor.

Leven op Hogwarts

Er is nog niet zoveel bekend over de gameplay, maar aangezien het leven op Hogwarts centraal staat, kan de doorgewinterde potterhead er zich wel wat bij voorstellen zoals lessen volgen, spreuken leren, een potje zwerkbal spelen en zo kun je nog wel even doorgaan.

Trailer

De trailer die te zien is (zie ook de voorpagina én in dit artikel), beloofde trouwens ook een duister mysterie dat zich afspeelt in de gevaarlijke wereld buiten de muren van de veilige tovenaarsschool. Misschien vindt je dit klinken als een normaal Potter-verhaal, maar voor de échte liefhebber is dat geen issue. 

Bovendien ziet het er allemaal prachtig uit en de grafische kracht van de PS5 zal deze game ongetwijfeld doen stralen. Er komt ook een PS4-variant. 

1 reactie op “Alles over Hogwarts Legacy”

  1. Pingback: Hogwarts Legacy wordt inclusieve game ⋆ PotterDome ⚡

Geef een antwoord