Meteen naar de inhoud

Jacobite stoomtrein in 2021 zeven dagen per week

Als je een liefhebber van stoomtreinen bent, dan kun je in 2021 helemaal je hart ophalen. De Jacobite Stoomtrein – bekend als dé trein die Harry en zijn vrienden richting Hogwarts brengt, rijdt in 2021 zeven dagen per week, meldt Westcoast Railways.

In het verleden reed de trein slechts zes keer per week, maar vanwege de grote vraag heeft men volgens de vervoerder besloten er een extra dag bij te plaatsen. De Jacobite rijdt dan twee keer per dag en het seizoen loopt van april tot oktober.

Deze 184 kilometer lange ‘journey to Hogwarts’ neemt de reiziger mee van Fort William naar Mallaig langs mooie Schotse landschappen, maar wat het meest in het oog springt is toch het Glenfinnan Viaduct, die onder meer te zien was in Harry Potter and the Chamber of Secrets en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Tweede klas kaartjes kosten £46 voor volwassenen en £28 for kinderen, terwijl een kaartje voor de eerste klas £69 voor volwassenen en £48 voor kinderen kost. Er kan inmiddels geboekt worden, maar het is te hopen dat corona geen roet in het eten gooit.

Geef een antwoord