Meteen naar de inhoud

Podcastserie ‘Uit de Kist, In de Kist’ duikt in on- en offline geschiedenis Harry Potter-scene

Het begon ooit als ‘Harry’s Online Historie’, maar inmiddels kun je wel spreken van ‘uit de kist, in de kist’. Herinneringen aan het verleden – uit de kist. En wijze raad voor starters die ook maar iets willen ‘scheppen’ voor de toekomst – in de kist. Uit de Kist, in de Kist is een podcastserie waarin we terugblikken op onder meer de online geschiedenis.

In de eerste aflevering trapt Chris de Boer – zelf in 2003 begonnen en sinds 2020 weer terug op zijn post – af samen met JufPotter aka Jacquelien Bredenoord, één van de meest beeldbepalende én één van de beste Harry Potter-sites van destijds: Harry Potter Online

In een geanimeerd gesprek duiken we samen de diepte in. Wat heeft Harry Potter Online JufPotter gebracht? En hoe kan het gebeuren dat een Harry Potter website dé aanzet is voor waar ondernemerschap? Want laten we eerlijk zijn – met haar lesmethode krijgt ze meerdere jonge mensen aan het lezen. Een inspirerend voorbeeld en een prachtige nalatenschap.

Dit en meer hoor je, morgen vanaf 19:00 uur op PotterDome en vanaf maandag op Spotify.

De naam ‘Uit de kist, In de Kist’ wijst enerzijds op professor Kist (leraar Geschiedenis van de Toverkunst) en anderzijds op het principe ‘tijdscapsule’. We halen erin gestopte herinneringen uit en stoppen wijze raad voor de toekomst erin voor de volgende generatie makers en liefhebbers. Heb jij zelf ooit een Harry Potter site gehad, een evenement georganiseerd of ben je er zolang bij dat je de scene hebt zien groeien? Geef je op voor onze podcast.

Geef een antwoord