Meteen naar de inhoud

Twee Wizarding TV-specials op HBO Max

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone bestaat dit jaar precies twintig jaar als film en WarnerMedia is van plan dit te gaan vieren. Harry Potter krijgt daarom twee ‘Wizarding World TV specials’ die onderdeel zijn van vijf avonden op HBO Max.

The Hollywood Reporter meldt dat HBO Max een aantal Harry Potter quizzen gaat uitzenden met onder andere een ‘retrospective special’. Verdeeld over vijf avonden wordt dit alles beschikbaar gemaakt. 

Unieke viering

Tijdens de quiz nemen diehard Harry Potter liefhebbers het tegen elkaar op. Elke aflevering duurt een uur en er zijn vier afleveringen gemaakt. Onduidelijk is nog wanneer de specials in de Benelux te zien zijn, maar in Amerika worden ze uitgevonden via onder meer HBO Max en Cartoon Network.

‘De fans blijven gepassioneerd over de Wizarding World en dat willen we vieren en erkennen met dit TV event’, aldus president van Warner Bros. Global Kids, Young Adults en Classics Tom Ascheim, ‘alle Potterfans kunnen zich opmaken voor een unieke viering van de Wizarding World’.

‘In ontwikkeling’

Dit nieuws volgt kort na de speculaties rond een televisieserie over Harry Potter. Er werd toen druk overlegd en gekeken naar verschillende opties en PotterDome suggereerde dat The Cursed Child misschien wel verfilmd zou worden. HBO Max en Warner Bros. reageerden op dat moment met de mededeling dat ‘er op dit moment geen Harry Potter serie in ontwikkeling is bij de studio of voor het streamingplatform.’

Misschien dat dat HBO Max en Warner Bros. een andere definitie van het begrip ‘in ontwikkeling’ hebben dan de meeste mensen. WarnerMedia chief Jason Kilar hintte eerder dat er wordt gewerkt aan nieuwe projecten binnen de Wizarding World. Warner Bros. gaf zelfs aan dat er “veel potentie is” voor vervolgen en spin-offs.

Geef een antwoord