Meteen naar de inhoud

PotterDome’s Gids voor Werkontwijkend Gedrag – editie 2

Anderhalve meter afstand, thuiswerken én alweer geen feestdagen zoals we dat gewend zijn – het is weer zover. De komende drie weken spreken we in Nederland van een harde lockdown, dus dat betekent extra veel Netflixen, lezen of dit platform bezoeken. PotterDome brengt daarom de tweede Gids voor Werkontwijkend Gedrag, met deze keer een Lockdown Special.

Coverstory: Jaaroverzicht

Vierentwintig december. Precies een jaar na de heropening van een plek die in 2003 tot leven werd geroepen, is het goed eens met elkaar terug te blikken. Op Harry Potter, op PotterDome, maar ook op het leven. Covid-19 heeft veel blijvend veranderd en we hebben elkaar harder nodig dan voorheen. Maar was ons jaar wel des Potters? En kunnen we ook iets zeggen over de blijvende invloed die Harry Potter heeft achtergelaten, twintig jaar na de eerste film? Eens zien of we met ons jaarbeeld die vraag kunnen beantwoorden.

Het jaar in beeld

De dag voor kerst blikken we daarom terug op 2021, het jaar van avondklokken, lockdowns, maar ook van de aankondiging van Fantastic Beasts 3 en een Harry Potter-reünie. Want ondanks alle ellende, bleek de sage rond De Jongen Die Bleef Leven nog even levend als wanneer het ooit begon. Slechts enkele voorbeelden uit het afgelopen jaar en een voorzichtige eerste conclusie.

Ik & Harry Potter: liefhebbers aan het woord

Harry Potter en de Steen der Wijzen bestaat dit jaar twintig jaar. In 2001 werd het allereerste boek van JK Rowling verfilmd. Voor Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint betekende het de start van een veelbelovende carrière. 

Peaved?

Bij PotterDome besteden we op een bijzondere manier aandacht aan het twintigjarig bestaan, namelijk met de – op Humans of New York gebaseerde – serie ‘Ik & Harry Potter’. Middels korte verhaaltjes vertellen bekende Fantasyschrijvers, journalisten en anderen over hun ervaringen met de eerste film. Zo liet schrijfster Pen Stewart weten dat ze nog altijd onder de indruk is van het gewaad van professor Anderling. En hoofdredacteur van ModernMyths Jeroen Geelhoed laat weten nog altijd ‘peeved te zijn dat Rik Mayall uit de film geknipt is’.

Luister terug: PotterDome Inside met Pen Stewart

Pen Stewart is inmiddels een schrijfster van formaat met boeken als Onderuniversum en Wintercode. Pen vertelt bij PotterDome over het schrijven, lesgeven (en alle hobbels die erbij komen kijken) en haar connectie in het verleden met dit platform.

Kijktips

Alle Harry Potter-films gezien en nog altijd geen genoeg er van? Liefhebbers uit de scene maken inmiddels ook hun eigen films. PotterDome heeft een aantal van deze films in haar assortiment opgenomen.

Neem nou Mudblood

Het verhaal speelt zich af tijdens het “Halfbloed Prins” tijdperk. Na het vluchten van Zweinstein vindt de tienerheks Muriel Warrington haar toevlucht in Noord-Amerika, waar ze betrokken raakt bij een groep donkere heksen bekend als The Sisters, die trouwe leerlingen zijn van de beroemde dooddoener Bellatrix Lestrange, waarna er diverse geheimen ontrafeld worden die het daglicht niet kunnen verdragen.

Uitsmijter: Zo geeft Snape les op Microsoft Teams

Meer Gidsen?

PotterDome’s Gids voor Werkontwijkend Gedrag zorgt ervoor dat je op een leuke manier een momentje kunt afschakelen. Abonneer jezelf op deze gids of word lid.

Geef een antwoord