Meteen naar de inhoud

Potter Your Pancake met Luna Lovegood’s Boterbier pannenkoek

Ode aan de Pannenkoek! Op 18 maart 2022 is het Nationale Pannenkoekdag in Nederland en PotterDome doet daar nog een schepje bovenop met een heuse Pannenkoekmaand: Potter Your Pancake met PotterDome! Met elke week een nieuw recept op onze site én diverse extraatjes! Met deze week: de beruchte Boterbier pannenkoek van Luna Lovegood. Ideaal met het Boterbier recept dat we eerder publiceerden 😉

De Boterbier pannenkoek van Lovegood is wel een heel bijzondere, want naast boterbier behoort ook mayonaise tot de ingrediënten. Het resultaat? Een luchtige én lekkere pannenkoek!

Voor op je boodschappenbriefje

En zo maak je ‘m

Maak als eerste het boterbier klaar. Dat recept vindt je hierrr.

Meng daarna de eieren met het boterbier. Als dit gemixt is, voeg dan de mayonaise toe en roer het tot één geheel. Voeg vervolgens de pannenkoekmix toe en mix net zolang tot je een glad beslag krijgt.

Doe vervolgens een klont boter in je koekenpan en wacht tot deze gaat bruisen. Doe met een pollepel het beslag in de pan en bak die rond de drie minuten op een laag vuurtje. Je kunt de pannenkoek omdraaien als de bovenkant wat droger wordt. Bak de andere kant vervolgens twee minuten.

Et voila! Je pannenkoek is klaar!

Natuurlijk kun je die nog afmaken met fruit of chocoladesaus. Of met Smekkies in alle smaken, geheel in Harry Potter-stijl.

Have fun! Oh, en was die mayo toch te sterk aanwezig? Gewoon wat minder doen of achterwege laten. Deert niet.

Nationale Pannenkoekdag? Wasda!?

Ode aan de Pannenkoek! Op 18 maart 2022 vieren we de vijftiende Nationale Pannenkoekdag, waar kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Dit jaar bundelen de PotterDome en Nationale Pannenkoekdag hun krachten met heerlijke Potter Pancakes en meer! Meer weten over Nationale Pannenkoekdag?

Geef een antwoord