Over ons

Het verhaal

Even voorstellen: PotterDome. Een onafhankelijk online platform die de sage rond Harry Potter en  Fantastic Beasts ontrafelt. Een platform dat pas net geopend is, maar een behoorlijke levenservaring heeft. De website waarop je nu zit, is PotterDome 3.0.

Zowel PotterDome 1.0 als 2.0 hadden hun goede elementen. Die hebben we nu bij elkaar gepakt et voila, daar was PotterDome 3.0.

Die goede elementen? Nou, bijvoorbeeld de mogelijkheid om op Ontdekkingstocht te kunnen gaan en zo de wereld van Harry, Newt, Flamel en Dumbledore leert kennen. Als je lid bent, kun je die informatie overigens ook bewerken. Goede aanvullingen zijn altijd welkom! 

Onze missie is tweeledig: de mooie wereld van Harry Potter vastleggen, door de ogen van liefhebbers. Maar ook het verhaal vertalen naar het dagelijks leven, zodat jij en ik ‘er ook wat aan hebben’. Het Harry Potter-verhaal leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor mooie thema’s, zoals digitale veiligheid en privacy. Middels dat thema levert PotterDome ook een maatschappelijke bijdrage. Immers: een platform als PotterDome kan je niet maken zonder een element ‘waar iedereen iets aan heeft’.

Geschiedenis

Waren er dan eerdere varianten van PotterDome? Absoluut. 

PotterDome heeft – op zijn zachtst gezegd – een roemruchte geschiedenis. In januari 2003 zag PotterDome 1.0 het levenslicht. Het begon als nieuws- en informatiewebsite en kreeg later ook een forumcomponent. PotterDome had allerlei onderdelen, zoals PotterPedia en PotterKiekjes. We namen HetNest.com over en later PotterNetwerk en zo ontstond een online platform met nieuws, kennis en gezelligheid. Het stempel ‘fansite’ weigeren we tot op de dag van vandaag nog altijd op te doen.

In 2008 deed de oprichter een stap terug en zijn opvolger maakte van PotterDome een RPG-site. Dit heeft PotterDome 2.0 tot 2013 volgehouden.

Anno nu keert PotterDome terug naar de basis onder aanvoering van de oorspronkelijke oprichter: een online platform met mooie artikelen, achtergrondinformatie en een plek waar liefhebbers kunnen samenkomen. En om de rijke online geschiedenis, die de Potterwereld kent, te cureren.

Chris de Boer

Founding Father