#PotterDome4Privacy

Samen voor een veilig internet

Het internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar sinds het ontstaan in 2003, is er een hoop veranderd. 

WhatsApp-fraude, datalekken en online veiligheid. Het zijn onderwerpen die tegenwoordig elke dag wel ergens te horen zijn. Maar zoeken we het dichterbij het ‘online huis’, dan zien we ook een zorgelijke ontwikkeling: ouders die schaamteloos herkenbare foto’s van hun kroost online delen. 

Bewustwording

Bij PotterDome zijn we ons altijd (heel erg) bewust geweest van de kansen die het vrije internet met zich meebrengen, maar ook welke gevaren er spelen. Dat begint al – zoals eerder gezegd – met ‘het delen van foto’s’ – maar ook het verkopen van data aan derden (iets waar de techreuzen een handje van hebben want ja, ze moeten toch ook eten?) en zaken als WhatsApp-fraude. Als oersite die zijn oorsprong ook vond in 2003, zien we het dan ook als een dankbare eer dat ook wij iets mogen zeggen rond het thema ‘privacy’. Ook wij maken een vuist(je).

Nee, we pretenderen niet het ei van columbus uit te vinden (dat hebben onze vrienden van XS4ALL in een veel eerder stadium al gedaan), we pretenderen ook niet hét geluid te worden als het gaat om een gevecht voor privacy, maar we willen wel een (kleine) bijdrage leveren aan het debat.

 

Wapenfeiten

  • We realiseerden in januari 2021 Meekijkvrij Online: meekijkvrije e-mailadressen in samenwerking met Soverin.net
  • We werken samen met rpg-website No-Maj.nl aan een PotterQuette, een manifest voor privacy. Deze maakt deel uit van ‘Weet wat je deelt’.

Partners

Wil jij ons maatschappelijk verhaal steunen?