Meteen naar de inhoud

Leuk om te doen: Jezelf voorstellen met behulp van Potters magie

Wil jij jezelf eens op een originele manier voorstellen tijdens een sollicitatie of eerste werkdag tijdens een onboarding? Stel je dan eens voor met behulp van Harry Potter- of andere mythische figuren!

Recruiters en leidinggevenden – zij zijn het die veelal meerdere sollicitanten achter elkaar moeten behandelen. En dat betekent dus: dossiertje lezen, vragen voorbereiden, alles aanhoren dus ga er maar vanuit dat ze het helemaal gehad hebben als ze jou aan tafel krijgen (bij wijze van spreken).

Ludieke manier

Gelukkig zijn er genoeg manieren om ze positief te verrassen, bijvoorbeeld jezelf op een ludieke manier voor te stellen als ijsbreker. Na het voorstellen met behulp van voorwerpen (zo stelt de hoofdredacteur zich vaak voor met zijn iPhone als voorwerp), is er nu ook de manier je voor te stellen met behulp van Harry Potter- en andere mythische figuren.

Karaktereigenschappen

Het idee erachter is simpel: elk karakter uit de films en boeken heeft bepaalde karaktereigenschappen. Die manier is ook ideaal als je je eigen karaktereigenschappen weer scherp op het netvlies wil hebben. Niet valsspelen: toevallig Harry Potter noemen omdat-ie nou net je favoriet is, daar kom je niet mee weg.

Try me out

The Proof of the Pudding is de beste manier om te kijken of het werkt. We doen het daarom even voor met een random persoon. We noemen haar voor het gemak Eva.

Hermelien
‘Net als Hermelien ben ik erg leergierig en streef ik naar het hoogst haalbare doel. Maar ik kan soms mezelf daarin wat verliezen’.

Professor Anderling
‘Anderling staat bekend als streng doch rechtvaardig. Rechtvaardigheid is een van de belangrijkste eigenschappen die me kenmerkt’.

Hedwig, de uil van Harry
Hedwig blijft altijd trouw aan Harry. Betrouwbaarheid en vertrouwen vind ik heel belangrijk.

Ook leuk met andere figuren

Vanzelfsprekend kun je jezelf ook met andere figuren voorstellen. Maak bijvoorbeeld een mixje van meerdere superhelden zoals Superman, de rode ZEO-ranger of Gandalf. Allemaal hebben ze karaktereigenschappen die jij misschien ook wel hebt. Succes gegarandeerd! 

Geef een antwoord